12 thoughts on “6- Techniek – technique

    • Het is een techniek die ieder zichzelf respecterend fotograaf zou moeten gedaan hebben en dit om verschillende redenen. Het geeft respect voor de fotografie die toen bedreven is, welke resultaten ze in de eerste jaren van het bestaan van de fotografie konden bekomen. Het leert een fotograaf ook kijken en een beeld op voorhand samenstellen want men moet erg selectief te werk gaan om die ene foto te bekomen, na soms één uur van voorbereiding, de plaat klaar maken en binnen de 20 minuten het beeld te ontwikkelen en soms nog enkele proeven maken tot het eindelijk lukt. Een ongelooflijke ervaring als je het mij vraagt.

      • Het was toen veel meer technische voorbereiding en veel kostbaarder dus een mislukte foto was waarschijnlijk zeer frustrerend. Wij kunnen heel blij zijn met een goede foto maar zij sprongen denk ik een gat in de lucht. Jijzelf zal ook wel enorm enthiousiast zijn geweest toen je de foto zag.

    • Dirk, ’t is nog maar een eerste testje, voor mij kan het nog beter, maar het is een heel omslachtige bedoening hoor en met een iso 1,5 a 3 kom je aan belichtingstijden boven de minuut. Ik heb een speciale stoel gemaakt met een hoofdsteuntje zoals de fotografen toen ook hadden want zolang kan men onmogelijk stil zitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s