Straten van Shanghai ???

Volgens mijn ex-academie-leraar roer ik te lang in het zelfde potje, straks zit je aan “1599-straten van Shanghai” schertst hij… maar zijn stoofpotje over vlaanderen kookt ook al over 😉

Natuurlijk wil hij mijn huidig werk zien, maar daarvoor zal hij tussen 19 dec en 4 januari naar Brugge moeten gaan want ik neem deel aan de grote “Azië tentoonstelling” met een selectie van door mij gerestaureerde  foto’s van mijn oom uit China uit 1933-42 en de hieraan gerelateerd foto’s door mijzelf gemaakt in China 2013, alsook met foto’s uit het groepsproject “the family of China” over  geëmigreerde Chinezen die al dan niet hier een familie hebben gesticht of met hun familie hier zijn komen wonen.

Later meer hierover en een uitnodiging.

Best stop ik toch met de straten van Shanghai en maak dan boeken over China..   zou misschien kunnen als eindwerk voor mijn specialisatie, wie weet.

Ondertussen doe ik het met deze blog wat rustiger aan want fotografie is voor mij bijna een volle dagtaak, maar niet beroepshalve, doch enkel artistiek bezig zijn, er is nog veel werk aan de tentoonstelling.

13 thoughts on “Straten van Shanghai ???

 1. ‘Verwonderd zijn’ over de hernieuwde wereld, is een dagelijks ritueel voor een fotograaf – vergelijkbaar met ademen of spreken. Deze verwondering bestaat kleindeels uit verre herinneringen, maar des te meer uit het verlangen om steeds iets nieuw te ontdekken.

  • Die herinneringen zijn nog niet zover af, ze maken deel uit van een project die bijlange nog niet afgewerkt is. UIt deze reeks verwonder ik me nog dagelijks als ik de vele foto’s verwerk. En zoals ik al schreef, er komen er dagelijks nog bij en die zijn dan weer voor later. Luc tot in Brugge 😉

  • @ Cybermum, de foto’s van mijn “ex” leraar gaan meest over het platte land en niet over steden, in de ogen van een nederlander zullen de Vlaamse toestanden er soms wel wat chaotisch uitzien, maar het is verbazend hoe vindingrijk Vlamingen zijn en zoals gezegd, verwondering = verbazing… 😉 Dan heb je misschien nog niet in steden als Brugge, Gent, Ieper… etc geweest, dan zie je hoe rijk Vlaanderen is, al is het niet “steriel”

 2. Als je maar niet stopt vanwege de opmerking over het ‘overgeroerde potje’, want je herhaalt je nergens en het blijft boeiend.
  Naar je tentoonstelling zal ik niet kunnen gaan, omdat ik al een tijdje niet zo mobiel ben, daarom ook wat rustiger aan. Ik hoop dat je je China-reeks hier toch ook zult vervolgen, ik heb veel geduld 🙂
  Veel succes met de voorbereidingen.

 3. Haha aan de stok met Luc (figuurlijk dan). Jullie woordenwisseling is inspirerend en ik geniet ervan. Ben benieuwd naar de tentoonstelling en hoop toch een dagje in Brugge te geraken. De voorbereiding voor een dergelijke tentoonstelling zal serieus werk vragen. Succes!

  • Ik heb de uitnodiging nog niet, er zijn drie lokaties, waarvan het oud politiebureel in de Hauwerstraat (recht op het Zand) voor de academie met drie verdiepen, 19 dec tot 4 januari.
   Er zijn nu 40 foto’s geselecteerd van Gaspar Schotte 1933-1943 door mij gerestaureerd en 40 van mij 2013, dus 80 jaar er tussen en ook 80 foto’s..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s