4 thoughts on “China 1933

  1. En ga je naar China om die foto’s over te doen? Je zal het niet meer herkennen en geëvolueerd zijn ze ook al die Chinezen, heb ze bezig gezien in 2007. Ik volg met heel veel belangstelling dat zalige project van jou!

    • Ik besef wel degelijk dat China enorm geëvolueerd is, ik heb er reeds veel over gezien en gelezen, als men een land wil leren kennen begin je best met zijn geschiedenis te leren. De taal zal ik spijtig genoeg niet meer kunnen leren. Maar ik ga niet om die foto’s te “overdoen” dat is gewoon niet meer mogelijk. Ik zal naar daar trekken met enkele heel specifieke vragen. Zo kan men op zoek gaan naar de huidige sporen van hun werk, er zijn materiële getuigen als gebouwen en er is ook de huidige geloofsbeleving al of niet openbaar. Nonkel reisde veel door China en zo heeft hij ook foto’s over archeologisch erfgoed en dat bestaat zeker nog, zoals het winterpaleis, grotwoningen, graven van Mandareinen, Boedhabeelden, de grote muur, bergpassen naar Mongolie op reis naar zijn nonkel die er bisschop was en daar nu begraven ligt. Stof genoeg om er een paar maanden rond te trekken en een reportage te maken.

  2. Het is in conceptuele na-tijden een verademing om dit soort werk, gerealiseerd met nukkige technische middelen, te zien herleven. Weet dat veel Vlaamse “top”fotografen verwoede pogingen doen om in de slipstream van dit soort fotografie hun eigen werk te slijten. Gelukkig ben jij bevrijd van dit soort tussenliggende motieven en kan je rustig het oeuvre van je oom een ruimer kader geven. Veel succes en ik zie uiteraard uit naar meer, zoals iedereen die dit op de rijstkorrel beschouwt….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s