bewegingsanalyse

Als we het over beweging in de fotografie hebben kunnen we niet langs Eadweard Muybridge heen. We schrijven 1887, de naar de USA uitgeweken Engelsman had een opdracht van de ex- gouverneur van Californië Leland Stanford.

Standford wilde een weddenschap bewijzen aan een vriend  dat een paard in galop op zeker ogenblik alle vier de voeten van de grond heeft en als het ware  zweeft op dat moment.

Muybridge kocht 24 dezelfde camera’s aan in Engeland en na verbetering van de sluiter verbond hij deze met draden haaks over een parkoer waar het paard doorheen liep waarbij de draden de sluiters activeerden.

Daarop deed hij tal van experimenten met dieren en personen. Deze hadden een grote invloed op de kijk van beweging in de kunst.

Toen ik mijn opnamen over beweging gemaakt had, in het besef dat alles in de fotografie reeds eens gemaakt is, zag ik de associatie met Muybridge.

Deze foto is niet zoals Muybridge door verschillende negatieven gemaakt en is ook geen photoshop truk, maar tijdens de opname zeven beelden boven elkaar en een achtste er bovenop.

5 thoughts on “bewegingsanalyse

  1. Als jij je in iets vastbijt dan beweegt het en bewegen zal het, heel knap gedaan!!
    Waar haal je die zeven keer vanddaan? 7 jaar ongeluk bij het breken van een spiegel of de 7 magere en vette jaren, ik geloof dat een kat 9 levens heeft dan zou de tiende er bovenop komen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s